Home Технологии Най-малкият принтер е дело на Berg

Най-малкият принтер е дело на Berg

391

Питате се каква е тази малка кутийка приличаща на будилник?

Не е будилник, а миниатюрен принтер, разработен от английската проектантска компания Berg. Името му е Little Printer и действително е голям колкото средно голям будилник. Работи не с обикновени листи формат А4, а с ролки хартия за касов апарат. Малкият принтер се свързва със смартфона ви и се управлява от специално мобилно приложение, което се инсталира на телефона.

Благодарение на него може да отпечатвате малки бележки с графика на календара ви, прогнозата за времето, новини и водещи заглавия от онлайн медиите и дори таблица със судоку. Компанията Berg, разработила Little Printer си е сътрудничела в разработването на софтуера с големи компании като Google, Guardian, Nike и Foursquare.

При самият процес на принтиране не се използва мастило, а контролирано се нагрява покритата с термочувствителни химикали хартия, също както новите касови апарати. Този факт говори и за качеството на печата на това миниустройство, а именно, че то не е на високо ниво.

Симпатичният малък принтер Little Printer е насочен главно към тези потребители, който обичат да разполагат с дребни хартиени бележки, а не само да преглеждат смартфона си.

От Berg все още не са съобщили каква ще е стартовата цена на устройството, а само е известно, че то ще появи на пазара през следващата година.

Източник: dnevnik.bg