Home Здраве Учените на война против отслабването

Учените на война против отслабването

335

Здравословен начин на живот, който влезе на мода през последните години, предполага нормален метаболизъм и елиминира прекомерна слабост. Критичните атаки срещу анорексичните модели и актриси са станали толкова силни, че момичето е трябвало увлечи теглото си. Поредния довод против  отслабването довели японски научни изследвания ,който се проведе в Министерство на здравеопазването, труда и социалните грижи на Япония, ще бъдат  добра новина за собствениците на двойна брадичка и широк ханш.Съгласно получените данни ,хора ,които в   40 годишнина са по пълно телосложение  , живеят повече , отколкото по слабите им събратя .

В хода на изследването специалистите наблюдавали здравето на  50 000 души  на възраст от 40 в продължение на  12 години . Резултатите показали,че хора с по слабо телосложение имат по малка продължителност   на живота си ,умирайки  6-7 години по рано ,отколкото хора с по голямо тегло .

В хода на експеримента учените наблюдавали за състоянието на тежестта на всички избрани доброволци,и също така колко време живеят след  40 та си годишнина. След това участниците били разделени на групи в съответствие с индекса на тяхната телесна маса(ИТМ).

Мъже с постоянно тегло  (с ИМТ от 18 до 25) след  40- та си годишнина живели средно  още  39,94 години . В същото време страдащите от загуба на тегло живели  41,64 години . Що се отнася до жените  , слабите жени им се удало да доживеят до  47,97години , а по дебелите  – 48,05. И жените и мъжете ,страдащи от затлъстяване (ИМТ от 30 и повече ), живели  39,41 и 46,02 години  съответно.При тези най низки показатели  се оказало,че слабите доброволци имащи  (ИМТ и по ниски 18,5):живеят -средно  34,54 години  у мъжете  и 41,79 у жените .

Както предполагат учените  , основната причина за краткия живот на слабите хора може да се дължи на на пристрастяване кум пушенето ,както и високата чувствителност кум някой заболявания . Въпреки това точно обяснение на връзката между теглото и продължителността на живота те все още не могат да дадат.  Въпреки това ,както заявяват  авторите на изследването рязкото увеличаване на телесното тегло за кратък  срок също не изгодно.

Като обобщение на  по горното  , трябва да се припомни ,че всичко трябва да е по мярка . Многобройните заболявания, причинени от прекомерно тегло, може да е толкова опасно, както и нездравословната мършавост. Ето защо, винаги печели,този  който следи здравето си  и не преминава в крайности.