Home По света 3 туристически забележителности, които задължително да посетите в Берлин

3 туристически забележителности, които задължително да посетите в Берлин

554
Берлин забележителности

Германия е сред най-посещаваните дестинации в Европа, привличайки милиони туристи, експати и студенти от цял ​​свят всяка година. Що се отнася до немската столица – Берлин, тя е един от най-оживените и кипящи културно европейски столици.

За да ви помогнем да планирате посещението си в Берлин, ето и 3 от най-интересните туристически атракции, които задължително трябва да включите в програмата си.

Museumsinsel (Музейния остров)

Museumsinsel забележителности в БерлинСветовноизвестният Museumsinsel, или музейният остров в Берлин, се намира между река Spree и Kupfergraben – 400-метров канал на реката. Музейният остров включва някои от най-старите и важни музейни експонати в Берлин.

Най-забележителен е Старият музей, построен през 1830 г. като място за изложба на кралските съкровища. Скоро след това, земята зад музея е отделена за изкуство и „познание за древността“. Между 1843-1855 г. се оформя Новият музей, а Националната галерия е добавена през 1876 г., заедно с музея „Боде“, построен през 1904 г. – дом на редица колекции от антики.

Друга забележителност на пешеходната обиколка на тези грандиозни музеи е Пергамонът (Pergamon) с пресъздадените му исторически сгради от Близкия изток.

Берлинската стена

Макар и да не е най-живописното място в немската столица, Берлинската стена (или това, което е останало от нея) е една от атракциите, които всеки посетител на Берлин просто трябва да види само за да каже, че в бил там. Построена през 1961 година, стената е била най-знаковият символ на Студената война, съществувала след Втората световна война, а през 1990 г. тя е разкъсвана на около 155 километра.

За щастие, всичко, което остава от стената днес, са малки секции, покрити с графити, ярки напомняния за повече от 70 души, които са загинали, опитвайки се да избягат от суровия режим на Изтока.

Също така, отделете време да разгледате богатата изложба на Берлинската стена, с постоянните експонати, свързани главно със Студената война.

Charlottenburg Palace and Park

Берлин забележителностиНай-старият и най-голям пруски имот в Берлин, късният дворец Шарлотенбург (Charlottenburg Palace), построен през 17-ти век, десетилетия наред е бил основно жилище на германска принцеса. Запазен (почти) в изначалния си вид, този огромен дворец е наистина величествен заедно с централния си купол с височина 50 метра, богат барок и рококо декор в своите просторни стаи и голяма градина, вдъхновена от градините във Версай.

Уверявам ви, че освен тези забележителни туристически атракции в столицата, в Германия има много други фантастични места за посещение, независимо дали сте там за кратка почивка или дълга ваканция. Грабвайте атласа и картата и се захващайте на работа! J

В случай, че Германия ви допадне и решите да се преместите там, ето и някои ценни съвети  и митове относно намирането на работа.