Home Други Най-атрактивните имоти в страната

Най-атрактивните имоти в страната

117
Луксозни имоти

За хората решили да направят покупка на поредния лукс имот, може би ще е обичайната рутина, но за всеки тръгнал да купува такъв дом, за първи път, добра идея ще е да се запознае, обстойно с това, което към момента предлага пазара за имоти.

Любопитен факт е, че в България хората не ценят нумизматичната стойност на много неща. Така например за лукс имоти разположени в старинни сгради, архитектурни, културни и исторически паметници имота невинаги има такъв силен и очароващ ефект за мнозинството купувачи, както лукс имот в модерна част на града, сред добър изглед, елитен южен квартал и т.н. С по-голяма популярност се ползват и търсят имоти в Банско или Боровец, и по други курортни места в страната, включително и на морето. Те предлагат здравословна среда, красиви панорами и разположение сред природа, планини, море или гори.

Към момента най-престижно е да живееш в аристократичен дом, в някой богат квартал на София или Варна, но често подобни предложения са свързани с цялата замърсена среда от големия град. Именно това е и един от факторите, които подтиква все повече хора с различен социален статус да търсят имоти в малки населени места и региони, курортни комплекси и сред природа. Имотите извън София са най-атрактивни за хората с ограничен и среден бюджет.

Скъпи имоти разположени в центъра на София като Докторската градина, срещу парламента, около Софийския Университет, около църква “Света София” и НДК са бум за столицата. Естествено имотите в София подържат най-високи цени на жилищата, а в същото време не предлагат много голям избор на свободни жилища, дворни места и имоти. И в тоя ред на мисли интересът на купувачите с по-голям бюджет се насочва към места, разположени в стари сгради с историческа стойност. Дори последните много често са занемарени, с разрушени прозорци и дограма, стени и фасади, носещи неприятни миризми, протекли покриви и полуразпадащи се стени.

Но както повечето брокери казват, цената на имота се определя на първо място от локацията. Дори да се сдобиете с имот в недобро състояние или направо плачещ за ремонт то няма да сбъркате. В момента строителния бизнес е в разцвета си, а на пазара се предлагат качествени и достъпни строителни материали и инструменти за майсторите. Поправка на покрива, дренаж около къщата, смяна на дограмата с нова, местене на стени, ремонта на баня, интериорни подобрения, къртене, чистене и извозване на отпадъците, облагородяване на двора и други дейности могат да бъдат свършени в срок и качество от добра строителна фирма.

Местата, където още по времето на социализма, партийни лидери са притежавали домове и до днес се числят към престижните квартали.

Интерес има и към лукс имотите в страната, намиращи се сред зелени площи. Градинки, паркови места в това число около Морската градина на Варна. Такива са сред най-скъпите и търсени имоти в страната.

Сред най-апетитните имоти са тези в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Горна баня и Бистрица. Поради разположението на тези южни квартали в самото подножие на планина Витоша или Люлин, предлагащи свеж планински въздух, тучна зеленина и местонахождение само на няколко минути път от центъра на столицата. С подобна картина са представени и имоти в Банско, но с далеч по-приемливи цени.

Притежанието на имот е символ на престиж, елит и доза голям късмет.

В Банско, имоти могат да се видят с различни архитектурни творения: къщи, по които всеки се прехласва с големи дворове, остъклени тераси с качествена pvc дограма и максимална топлоизолация, открити и закрити басейни, игрища. Не е малък и броят на огромни палати със зелени морави и градини, барбекюта, голф игрища, тенис на корт, охрана и контрол на достъпа, почистващ персонал и т.н.

Като цял във всеки един елитен курорт на страната е нужен висок социален статус, а за притежателите на имот и известна доза показност. Големината, мащаба и лукса на такива имоти са свързани с допълнителни разходи като: почистване на дома от професионална фирма на жилищна площ, прозорци и т.н., денонощна охрана, градинарски услуги, почистване на басейни, грижа за децата, СОТ и видеонаблюдение, периодична подръжка и ремонт на къщата или вилата и т.н.

В сюжета на всеки един имот има нещо индивидуално, специфично и различно и в същото време всеки един дом е пленителен и скъп. Може дори да се каже, че лукс имотите са като отражения на притежателите си и сред тях могат да се видят най-различни стилове – класически и традиционен стил; лукс имоти от метал; лукс имоти от стъкло и дограма; къщи – дворци; имоти с футуристичен привкус, имоти със собствен екип за почистване, охрана и грижа за градината и други.

Сред най-примамливите неща във всички курортни имоти из страната е хармонията от тишина, спокойствие, идеално разположение за релакс и здравословна природа. В тях сякаш липсва шум, дим, прах, трафик и присъстват единствено красота и лукс. Чистотата и свежестта на околната среда няма да намалят разходите за почистване на жилището но ще благоприятстват хармоничния и здравословен живот без високи нива на прахови частици, вредни емисии и стрес.

Притежаването на имот в Банско ще улесни и вашата зимна почивка на ски в планината, по простата причина че вие сте в сърцето на планината.