Home Тайни и загадки Врата към паралелния свят

Врата към паралелния свят

291

В развлекателния „Дом  на смеха“ в английския  град  Кент се случили серия загадъчни изчезвания. В 1998 година  оттук не излязли  веднага четири млади посетителя. След три години  изчезнали още двама . След това още  . Полиция  се разсипала да търси, но не открила  следа  от похитените деца .

Всички изчезнали се познавали помежду си , а изчезванията се случвали в последната четвърт на месеца.  Като че ли  там „ловувал  “ сериен маняк, в „Дома  на  смеха“ през някакъв таен вход ? Не ход не бил открит от оперативните.Както и други следи от убиеца.. След щателна проверка  всичко било прекратено. И се получило ,че търсените младежи  едва ли не са се разтворили във въздуха…

Вход в паралелния свят се намирал в едно от кривите огледала,твърдял британски медиум Дама Форсайт. Вероятно, някой е отворил този паралелен свят ,станал капан за попадналите младежи.

„Криви огледала“ наблюдавал също така по време на изследване на тибетските пирамиди руския   професор-офталмолог Ернст Мулдашев. По негово твърдение  , много от тези гигантски съоръжения   с различни по размер форми  вдлъбнати, полукръгли  и плоски каменни конструкции  , които учените нарекли „огледала “ поради гладката им повърхност.. В зоната на тяхното предполагаемо действие членовете на експедицията на Муладшев се чувствали не много комфортно. Някой видели себе си в детството , други,като че ли били пренесени в непознати места.  Както смята  Мулдашев, посредством такива   „огледала “ , стоящи близо до пирамидите  , може да се промени  протичане на времето и управлява пространството. Древни предания гласят, че  такива комплекси се използвали за преход в паралелния свят, и, по мнение  на  Мулдашев, това не трябва да се смята за пълна фантазия.

Сериозно за съществуването на паралелния свят се заговорило в последната 1четвърт на миналия век, когато числото на наблюдения на НЛО надхвърлило милион . Учените справедливо отбелязали ,че ако тези свидетели бяха 10 тина ,то версията за извънземните  още би издържала критика,. Но при такова количество официално зарегистрирани съобщения от цял свят  е абсолютно  нереално. С какво нашата  планета так интересува съседи  по Вселена? И нима междугалактическото прелитане за тях е нещо от рода пътуване на пикник ? Следователно,техните летища“ , по скоро се намират на  Земята . Но къде?

Съществува  хипотеза, че  наша Вселена не триизмерна, а единадесет мерна., говори писателя-фантаст и учен, ръководител на обществено-просветителски център  „Космопоиск“ Александр Казанцев. Тя  могла  да вмести три тримерни свята, разделени с две преходни измерения  . И всичките три свята ,не могат да се видят един друг, както  биха се разместили на тези три етажа нашия дом-планета. В единия  – ние, на втория други на третия  – вече  „извънземните“.

Ако е така, то веднага става понятно ,защо най съвременните радио телескопи ,нито веднъж не са зафиксирвали  НЛО, когато то прелита към Земята или я напуска.

Още през   1930 година  учения  Чарльз Фрот въвел  термина  „телепортационни  места“. Така той  обозначил зоните , където били отбелязани  необяснимите и невидими движения на обекти в пространството.Те действително съществуват , за тях споменават отделни изследователи. Но опити  специално да задействат телепортацията за сега още не се удали .

В Московска  област  има така наречената пещера  Силикаты. Сред местните  се разпространяват множество легенди  за нейните загадъчни свойства.  Най достоверна се оказва една :за това  , как през войната тук в отпуск дошъл войник от фронта. Своя дом той не открил  – той отдавна бил бо0мбандиран , но съседи го посъветвали да потърси роднините си в пещерата . В момент на неговото идване за вършила поредната бомбардировка.От полуразрушения вход  боязливо изпълняли по един, дете и старик.  И ето най накрая неговата жена  . Изведнъж  огромната плоча се размърдала и започнала да пада  . Войника се хвърлил под плочата и я  задържал   , с цената на собствения си живот. Най поразителното се случило след това  , когато хората повдигнали плочата  : под нея нямало никой. Само суха земя!Съкрушената майка започнала да търси в пещерата,но сама изчезнала без следа..

Има мнение ,че портала за преминаване в паралелния свят може да бъде отворен с помощта на мощно изхвърляне на енергия, например по време удар на мълния. До Петър недалече от станция  Бор , трима приятели инженери се отправили с машина на риболов и по пътя попаднали на гръмотевична буря. Както си спомнял  Александр Волжанин (той бил водача ),поредната мълния го заслепила , машината загубила управление , излязла от пътя и се ударила с вратата в голям бор. Седящия до вратата   Семен Эльбман  бил наранен от счупените стъкла. Волжанин и неговия другар   Сигалев  се оказали невредими. Но какво да правят по нататък не знаели. И изведнъж  Сигалев забелязал не далече не голям дървен дом.  И тогава  Волжанин по късно си спомнил,че по рано никога не са го виждали…

Приятелите се насочили на там.Вратата отворила малка суховата  старица, която не казала ни дума ,на неканените гости. Нахранила ги със супа  и промила  на Эльбману раната , след това  постелила на  тримата на пода по одеяло. Уморените пътешественици бързо заспали  А  на сутринта открили себе си лежащи на тревата под открито небе.Дома със старицата изчезнал , останал само бора с разбитата машина до него.

Нечто подобно се случило в района на град Новый Быт Ленин градска област. Местната  жителка Лидия Николаева събирала гъби в гората.. И изведнъж усетила лек бодеж в областта на  сърцето. Жената изпила таблетка и веднага открила себе си близодо изоставена църква примерно на 5 км от дома .Тв погледнала часовника си   – нейната разходка не била повече от 15 минути.Но обратния и път и отнел два часа…

Още по загадъчна история се случила  в село Кратово Раменскаи  района  Московска област  с тинейджъра  Сашей Беликовым. Щношата не зависимо от силния студ ,се отправил на разходка в гората и изчезнал. Търсили го безуспешно три дни.  На четвъртия  той се върнал.

Младежа не знаел какво се е случило  . Просто изведнъж открил ,че  е на снега и разбрал,че видимо загубил съзнание  няколко часа на зад – вече  започнало да се стъмнява . И побягнал към дома.  Когато се появил на прага , майка му едва не припаднала: сина и бил целия залят в кръв. Но скоро станало ясно,че кръвта не е негова,а чужда   – на тялото на Саши имало само няколко драскотини.

Една от версиите   – са геоактивните зони  – се считат най приемливи смята воронежкия учен  Генрих Силанов. Той дълбоко е убеден ,че отделената енергия от зоната на разлома – идващата от земята енергия  е мост , по който може да се пътешества по паралелния свят  .

По материалам D-pils.lv, Вечерний Минск, Минск