Home Тайни и загадки Загадката на НЛО може да се търси на дъното на океана

Загадката на НЛО може да се търси на дъното на океана

370

Във  ВМФ са разсекретени сведения  за срещи на подводници с непознати подводни обекти в морските дълбини и тайнствени подводни бази

Бившия главно командващ на  ВМФ адмирал флота Владимир Чернавин разказал пред кореспондент на  «СП» за това ,че в Съветския  Военноморски флот е натрупан голям брой наблюдения за неидентифицирани летящи обекти (НЛО),изплаващи изпод водата или потапяйки се в дълбините ,че е била създадена специална група за събиране и анализ на тези факти.  Групата веднъж във седмица подготвяла доклад  по тази тема на главно командващия ВМФ . Не отдавна тези материали били разсекретени.

Характеризирайки  флотските уфологични сведения , бившия заместник ръководител на секция подводни изследователски океанографски изследвания   капитан първи ранг  Владимир Ажажа направил следния анализ:

– 50 процента от срещите с   НЛО са свързани с океана . 15 процента – с езерата. Така,че явно НЛО се предпочита към водната стихия .Затова военно морската колекция на данните за НЛО има значение.

Има статистика на водното НЛО : първо място за срещи с военните моряци е поела част на Атлантическия океан – 44 процента от наблюдаваните случая, в Тихия  океан – 16 процента, 10 процента – в Средиземно море, и всички останали  30 процента.

Има данни ,че на една от подводниците на Тихоокеанския флот  , намиращ се на  боево патрулиране хидролокационните средства са открили близо до тях шест неизвестни обекта , не попадащи във класификации. Маневрите  да се отърват от  неизвестните съпровождащи не се отдали. Командира на подводницата дал команда за изплуване ,грубо нарушаване на правилата за боеви патрулирания . При изплуването на подводницата всичките шест   НЛО осъществили излитане от водата и се скрили.

Бившия  командир на атомна   подводница  контра-адмирал Юрий Бекетов многократно участвал в боева служба в Бермудския триъгълник не веднъж е докладвал на  адмирал Смирнову за необичайни явления . Днес той разказва  :

– Приближавайки се  по близо до САЩ към Бермудския триъгълник . Бяхме подложени на много необичайни явления : то приборите показваха не мотивирани  отклонения , то възниквали мощни намеси . някой необясними явления ,бяха създадени изкуствено. Ние не еднократно наблюдавахме ,че приборите зафиксирваха предвижване на материални обекти с невъобразима скорост. Ние измерихме някой скорости от – порядъка  230 възела (400 км в час). Такава скорост и на повърхността е трудно да се създаде  , само във въздуха . А във  водата гигантски съпротивления  . Като ,че ли на тези обекти не действат законите на физиката . Извода е един : съществата , създали такива  материални обекти ни превъзхождат в развитието си.Може даже да се предположи,че   в дълбините на  океана паралелно с нас съществува  древна цивилизация . Или това са пришелци от други светове,скривайки се от човешките очи далеч дълбоко под водата.

Като ,че ли на територията на Бермудския триъгълник се намира най дълбоката падина на Атлантика  – Пуерториканския. Нейната дълбочина е  8742 метра. Възможно ,е там да са скрити бази на НЛО, по точно , НПО – непознати подводни обекти .

Ветеран  от разузнаване на  ВМФ капитан първи ранг   Игорь Барклай разказва :

– Океанските НЛО често се появяват в райони на съсредоточени сили на нашия или натовски флот. Това са  Бахамските  и Бермудските острови.Острова, Пуертоо-Рико,е акватория на източното крайбрежие на САЩ  . Именно там, по мнение някой експерти  , се разполагат подводни бази на НЛО. Особенно често НЛО се виждат в най дълбокия район на  Атлантика  – на юг от Бермудския триъгълник и в   Карибския басейн. И те не действат ,като гости .

Много впечатляват данни  за наблюдаване на  НЛО в Байкал. На километри дълбочина в това езеро моряците не веднъж наблюдавали светлини ,наподобяващи на светлината на прожектор и проблясъци наподобяващи светлината на електрожен, както и излитане  из-под вода непонятни обекти във вид на ярки светещи дискове и сребристи цилиндри.

През лятото на 1982 година водолази от военно водолазните служби по време на учебно -тренировъчни потапяния във водите на Байкал на няколко пъти едва не се сблъскали с подводни плувци  с добре прилепнали по телата им сребристи водолазни костюми ,по всичко приличащи на хора,и са,о примерно триметров ръст  .Като също на дълбочина   50 метра  те нямали никакви акваланги ,нито каквито и да било други апарати, Затова пък главите си криели със сферични шлемове.  При опит да бъдат заловени неидентифицираните водолази  завършил трагично. Групата от седем водолаза опитвайки се да залови с помощта на мрежа ,четирима станали инвалиди ,а трима загинали.

По сведения на военните моряци , НЛО бива различни видове : чиния,,цигара, цилиндър.

– Има данни от моряци в Тихоокеанския   флот,- продължава  Владимир Ажажа,- за това, как в отделни акватории на Тихия океан те наблюдавали как от цилиндри излизали по малки чинии   HЛО, потапяли се във водата ,след което отново влизали във цилиндрите. По наши земни , такъв цилиндър може да се отъждестви с майка . По повод за подводна база,мога да кажа едно  : а защо не ? Нищо не може да бъде отхвърлено. Най леко е на заелия позиция  скептик  : в нищо не вярва и нищо не прави. Хората крайно рядко се потапят на големи дълбочини. За това е много важно да бъде анализирано ,с какво те там могат да се срещнат.


Следва продължение..