Загадката на НЛО може да се търси на дъното на океана

Във  ВМФ са разсекретени сведения  за срещи на подводници с непознати подводни обекти в морските дълбини и тайнствени подводни бази

Бившия главно командващ на  ВМФ адмирал флота Владимир Чернавин разказал пред кореспондент на  «СП» за това ,че в Съветския  Военноморски флот е натрупан голям брой наблюдения за неидентифицирани летящи обекти (НЛО),изплаващи изпод водата или потапяйки се в дълбините ,че е била създадена специална група за събиране и анализ на тези факти.  Групата веднъж във седмица подготвяла доклад  по тази тема на главно командващия ВМФ . Не отдавна тези материали били разсекретени.

Характеризирайки  флотските уфологични сведения , бившия заместник ръководител на секция подводни изследователски океанографски изследвания   капитан първи ранг  Владимир Ажажа направил следния анализ:

– 50 процента от срещите с   НЛО са свързани с океана . 15 процента – с езерата. Така,че явно НЛО се предпочита към водната стихия .Затова военно морската колекция на данните за НЛО има значение.

Има статистика на водното НЛО : първо място за срещи с военните моряци е поела част на Атлантическия океан – 44 процента от наблюдаваните случая, в Тихия  океан – 16 процента, 10 процента – в Средиземно море, и всички останали  30 процента.

Има данни ,че на една от подводниците на Тихоокеанския флот  , намиращ се на  боево патрулиране хидролокационните средства са открили близо до тях шест неизвестни обекта , не попадащи във класификации. Маневрите  да се отърват от  неизвестните съпровождащи не се отдали. Командира на подводницата дал команда за изплуване ,грубо нарушаване на правилата за боеви патрулирания . При изплуването на подводницата всичките шест   НЛО осъществили излитане от водата и се скрили.

Бившия  командир на атомна   подводница  контра-адмирал Юрий Бекетов многократно участвал в боева служба в Бермудския триъгълник не веднъж е докладвал на  адмирал Смирнову за необичайни явления . Днес той разказва  :

– Приближавайки се  по близо до САЩ към Бермудския триъгълник . Бяхме подложени на много необичайни явления : то приборите показваха не мотивирани  отклонения , то възниквали мощни намеси . някой необясними явления ,бяха създадени изкуствено. Ние не еднократно наблюдавахме ,че приборите зафиксирваха предвижване на материални обекти с невъобразима скорост. Ние измерихме някой скорости от – порядъка  230 възела (400 км в час). Такава скорост и на повърхността е трудно да се създаде  , само във въздуха . А във  водата гигантски съпротивления  . Като ,че ли на тези обекти не действат законите на физиката . Извода е един : съществата , създали такива  материални обекти ни превъзхождат в развитието си.Може даже да се предположи,че   в дълбините на  океана паралелно с нас съществува  древна цивилизация . Или това са пришелци от други светове,скривайки се от човешките очи далеч дълбоко под водата.

Като ,че ли на територията на Бермудския триъгълник се намира най дълбоката падина на Атлантика  – Пуерториканския. Нейната дълбочина е  8742 метра. Възможно ,е там да са скрити бази на НЛО, по точно , НПО – непознати подводни обекти .

Ветеран  от разузнаване на  ВМФ капитан първи ранг   Игорь Барклай разказва :

– Океанските НЛО често се появяват в райони на съсредоточени сили на нашия или натовски флот. Това са  Бахамските  и Бермудските острови.Острова, Пуертоо-Рико,е акватория на източното крайбрежие на САЩ  . Именно там, по мнение някой експерти  , се разполагат подводни бази на НЛО. Особенно често НЛО се виждат в най дълбокия район на  Атлантика  – на юг от Бермудския триъгълник и в   Карибския басейн. И те не действат ,като гости .

Много впечатляват данни  за наблюдаване на  НЛО в Байкал. На километри дълбочина в това езеро моряците не веднъж наблюдавали светлини ,наподобяващи на светлината на прожектор и проблясъци наподобяващи светлината на електрожен, както и излитане  из-под вода непонятни обекти във вид на ярки светещи дискове и сребристи цилиндри.

През лятото на 1982 година водолази от военно водолазните служби по време на учебно -тренировъчни потапяния във водите на Байкал на няколко пъти едва не се сблъскали с подводни плувци  с добре прилепнали по телата им сребристи водолазни костюми ,по всичко приличащи на хора,и са,о примерно триметров ръст  .Като също на дълбочина   50 метра  те нямали никакви акваланги ,нито каквито и да било други апарати, Затова пък главите си криели със сферични шлемове.  При опит да бъдат заловени неидентифицираните водолази  завършил трагично. Групата от седем водолаза опитвайки се да залови с помощта на мрежа ,четирима станали инвалиди ,а трима загинали.

По сведения на военните моряци , НЛО бива различни видове : чиния,,цигара, цилиндър.

– Има данни от моряци в Тихоокеанския   флот,- продължава  Владимир Ажажа,- за това, как в отделни акватории на Тихия океан те наблюдавали как от цилиндри излизали по малки чинии   HЛО, потапяли се във водата ,след което отново влизали във цилиндрите. По наши земни , такъв цилиндър може да се отъждестви с майка . По повод за подводна база,мога да кажа едно  : а защо не ? Нищо не може да бъде отхвърлено. Най леко е на заелия позиция  скептик  : в нищо не вярва и нищо не прави. Хората крайно рядко се потапят на големи дълбочини. За това е много важно да бъде анализирано ,с какво те там могат да се срещнат.


Следва продължение..